fredag 1. april 2011

MALE GAMMELT,LAKKERT FURUMØBEL

Da har det blitt fredag..igjen..Solen skinner og vi håper alle at NÅ KOMMER VEL VÅREN..
Her kommer framgangsmåte på maling av gammelt furumøbel. (kjøkkeninnredning,,,)
Her er kommoden fra før

Den vaskes først kjempegodt med et avfettende middel og en mikrofiberklut. Det være seg trerens, kraftvask eller rent salmiakkvann. Husk å tørk over med rent vann igjen etterpå, så det ikke blir liggende igjen såperester.

Så pusses det over med fint sandpapir, 180 korning. Evt spakle sprekker og hull med tresparkel. Tørk så bort støvet med en mikrofiberklut.

Så er møbelet klart til maling. Det aller lureste er å bruke gulvmaling. Det er pga av at den er mye mere slitesterk. Den tåler mere støt, den tåler varme og flekker i form av kaffe,rødvin..i forhold til vanntynnbar treverksmaling. Scanox trestjerners gulvmaling er kjempegod å jobbe med, tørker fort, men ikke for fort. Den har samme hefteegenskapene som i heftgrunn, så ingen grunning nødvendig. Så rulles maling på med rullen som vist,ultimate rull for jevne underlag fra Jordan. Rull en, maks to lengder, så etterstrykes det med en etterstrykspensel. IKKE ETTERSTRYK MED EN VANLIG PENSEL, DA BLIR DET STRIPER OG UJEVN MALINGSFILM. Du kan også bruke bare pensel, isåfall Jordan ultimate,men resultatet blir jevnere å finere med rull. Vent noen tilmer, å ta et nytt strøk.


,

Vips ferdig med nye knotter

På toppen har vi lagt en tapet. Da trengs kun et strøk med maling, rull på tapetlim, legg på og skjær til. Fint,flott og personlig.

Tapeten lakkes med vanntynnbar lakk


(Hvis det velges annen maling enn gulvmaling, må det grunnes først. Bruk da Jotun sperregrunn. Den sperrer for den kraftige gulfargen;) )


Ha en strålende helg alla i hop!:)

                                                            

9 kommentarer:

 1. Takk for tipset - god helg :-)

  SvarSlett
 2. genialt - da tar jeg fatt på torsdag! :)

  SvarSlett
 3. Blir det fort stygt med gulvmaling? Og gulner det? Tenker å male spisebordet med dette

  SvarSlett
 4. Nei, gulvmaling er slitesterk, tåler både varme og flekker bedre enn annen vanntynnbar maling.Gulner minimalt.Lykke til:) Send oss gjerne bilder:)

  SvarSlett
 5. Hei!
  Hvordan ville dere malt den lakkerte Beito serien?
  Jeg har så lyst til å male hele serien lys :)
  Mona

  SvarSlett
 6. Hei. Bare et lite spørsmål, hvor mye må man pusse?

  SvarSlett
 7. Bruker masse 3 stjerners gulvmaling. Fantastisk produkt til spisebord, vinduskarmer, og andre utsatte steder. Har også malt gammelt gulvbelegg med denne malingen, kjemperesultat som holder :-)

  SvarSlett
 8. Lurer på om nån vet ny-pris på Beito møbler, f.eks skjenk, speilkommode, nattbord, stereobenk?

  SvarSlett