fredag 29. april 2011

MALING AV OLJEDE UTEMØBLER/TEAK DØR

Hei, håper dere alle har en fin dag. Det har vi her på Melhus. Fint vær, blide kunder som tenker utemiljø. Maling, beising og fornyelse av møbler. Et spørsmål som går igjen hvert år er- kan jeg male terassemøblene mine i teak/hardwood som jeg har olja år etter år?? JA; det kan du!:) Det gjorde jeg i påska, og her viser jeg hva som må gjøres steg for steg


Her er bordets utgangspunkt med en vaskerunde. Når det er oljet, MÅ DET AVFETTES OG VASKES KJEMPEGODT. Bruk kraftvask. Dette er kjempeviktig, ellers vil ikke malingen sitte, bare krakelere enkelte plasser.




Sånn så det ut, ganske slitt og stygt



Tok med to stoler også, som var klare for fornying. Disse hadde avflassa maling og mye svertesopp. Her måtte jeg skrape all avflass i tillegg til slip og vask. Kraftvask fjerner svertesopp. Mange bare flekker, så må grunnes godt disse også.


Etter det er vasket godt og grundig, og tørket godt opp. Pusses det over med sandpapir 180

Tørk godt over med en mikrofiberklut etterpå.

Nå er det klart til å grunnes. En utvendig grunning. Her brukte jeg owatrol penetrerende olje



Ferdig grunnet. MÅ TØRKE SKIKKELIG OPP, før du begynner med maling. Av maling anbefaler vi dør- og vindusmaling. Den har høy glans, og er mer slitesterk enn veggmaling. Emaljelakk kan også brukes. Den gir en høyglans overflate. Bruk en liten rull, etterstrykspensel og en god liten pensel til å komme til der rullen stopper

Bildet tatt om kvelden, så glansen kommer ikke frem, men det ble veldig fint:)


Stolen ferdig med et strøk. To strøk må til for å få god, dekkende farge og glans.

Nå er det din tur. Brett opp fargene, bland kraftvask og vann, å sett igang. Du kommer ikke til å angre;)

Ha en goooood helg alle sammen!!:)

Møblene ferdig malt og dekorert ser du her

                                                                                                             

onsdag 27. april 2011

NYE LYKTER OG SOMMERFUGLER


                                 HEI OG HOPPSAN!
Påsken over for alle og enhver, og jaggu skinner ikke solen enda gitt. Og appåtil er det meldt panservær til helga. Blir så godt når kveldene blir varme igjen, og man kan boltre seg på terassen selv om  mørket kommer luskende. Da er det så koselig å tenne lykter, finne fram pledd, og virkelig kose seg under åpen himmel.
Herlig herlig, hvor vi gleder oss!




Vi har fått inn noen fine lykter og de populære sommerfuglene har kommet inn igjen i mange farger

Nydelig stor vegglykt 689,-




Ampellykt kr 199,-


Veggfeste 59,-

Gulv/bordlykt 249,-


Ampellykt kr 249,-

Alle sommerfulgler kr 49,-









Ha en skjønn ettermiddag allesammen:)



                                                                          

onsdag 20. april 2011

MAL INNGANGSDØREN i EN HERLIG FARGE!

Imens du sitter på påskefjellet i sola med appelsinen og kvikklunsjen. Eller hjemme å klargjør terasse og hage til sommer.-Så tenk på ytterdøra di.- Trenger den kanskje et løft. Er den hvit eller brun??? Da oppfordrer vi deg nå til å male den i en herlig farge!
 Male døren er en veldig overkommelig, ikke så stor oppgave, men den gjør utrolig mye med fasaden til huset. Den brukes og ses hver eneste dag, og sier noe om personene som bor bak. den. Den 5. mai er store fargedagen. Ifi setter i år fokus på ytterdøren, og de har veldig rett i at det er virkelig på tide med nytenkning her. SÅÅÅÅÅÅÅÅ mange kjedelige ytterdører rundt omkring, inkludert våre.., som blir kjempeflotte med et par strøk maling. Har du teakdør, mal den!

Nå er det veldig mange med nøytrale farger på husene, hvite, gråe.. Dere har masse valg! Gult, grønt, blått...lilla.. Ikke vær redd for å bruke farge. Ikke tenk at hvis jeg har gul ytterdør, så må jeg ha noe annet gult på huset. NEIDA, la døra snakke for seg, stå der å ta pent imot gjester og pryde huset ditt. Mange dører har fine utkjæringer. Disse kommer godt fram med en frisk farge i blank maling. TØR Å PRØV!;)





ØNSKER ALLE EN KNALLFIN PÅSKE!!:)

mandag 18. april 2011

KUL TRILLEBÅR

Juhuuu!!:) Idag har vi det litt travelt. Solen har tittet frem, og folk kommer å handler utvendig beis og maling. HERLIG HERLIG. We looooooove it!! Så her er bare et lite tips til å gjøre den kjedelige grå trillebåren ny, frisk og kul!
Her har vi rulla emaljelakk på med en fin rull. Fargen heter dyp lilla 5747. Den ser blå ut på bildet, men den er skikkelig knall lilla. Den kan fint også sprayes med quick lakk




En strålende fin ettermiddag og påskefri til de som har det:)
                                                                 

fredag 15. april 2011

FREEEEEEEEDAAAG!!!:) TID FOR VASK;)

Japp, da er vi her igjen. En ny helg og PÅSKEFERIE snart. I tillegg føler vi våren i nakken nå. Vi kommer oss ut. Sjekker ståa utvendig, begynner å rake plen, vurderer terassegulvet. Trengs det en oppfriskning kanskje..?  Det må først vaskes. Det er veldig lurt å gjøre hvert år. Da holder det seg friskere og finere lengre. Ikke bare spyl det med vann, men bruk en såpe/rens som er avfettende, går ned i porene å fjerner møkk,soppsporer o.l. For all del BRUK IKKE HØYTRYKKSPYLER, den sprenger vann ned i treverket, og opptørkingen tar ofte lengre tid. I værste fall kan den flise opp treverket, å det bli ødelagt. Da må det isåfall slipes over.
Brukes som en årlig vask, eller vask før ny olje, uten fargeskifte


Terasseskrubb. Bruk den på et forlengerskaft.

Denne, terassefornyer, bruker du hvis du skal skifte farge/produkt, har gammel, møkkete terasse, svertesopp eller mose. Den inneholder lut, vil fjerne all gammel olje, og treverket vil bli som nytt.
Når gulvet er rent, pent og tørt kan du sette deg å slappe av med noe godt i glasset;)

OBS OBS!!
Har du tideligere brukt treolje. Klar, gylden eller grønn. Vær klar over at de nye kvalitetsoljene som kan brekkes i mange farger er vanntynnbare, og vil ikke sitte utenpå den gamle treoljen. Gå isåfall over med en terassefornyer, og fjern den først.


Ha en strålende fin påskestarthelg:)
                                                                      

onsdag 13. april 2011

VOKSDUKER

FIN FIIIN ONSDAG:)
Vi har fyllt opp voksdukstativet igjen. Alle fra Toso. Her er bilder av de












Ut å dekk vårbord med en ny herlig duk, og nyt solen:):)